কুয়াশাচ্ছন্ন, তাপমাত্রা ২২.২ °C
 
৪ ডিসেম্বর ২০১৬, ২০ অগ্রহায়ণ ১৪২৩, রবিবার, ঢাকা, বাংলাদেশ
শীর্ষ সংবাদ

প্রতিযোগিতামূলক পরীক্ষার প্রস্তুতি

প্রকাশিত : ২৮ মে ২০১৫
  • বিষয়: ইংরেজি

1. The boy reads a book .What kind of verb ÒreadsÓ in the sentence is?

a) Principal verb b) Auxiliary verb

c) Transitive verb d) In transitive verb

2. It I were you. I----- the situation more Carefully

a) Would handle b) Will handle

c) Handle d) would have handle

3. I am not bad---tennis

a) about b) at c) in d) with

4. ÒSeventh HeavenÓ means—

a) A state of Shock

b) A state of exasperation

c) in a state of Supreme happiness

d) In a state of disenchantment

5. “Justice delayed is Justice denied” was stated by

a) Shakespeare b) Emersen

c) Hladstone d) Disraeli

6.The meaning of word ÔMorbidity’ is—

a) Cheerfulnees b) melancholy

c) Joyful d) Happiness

7. Your conduct admits –no excuse.

a) For b) in c) To d) Of

8. The Candidates turned –at the interview

a) in b) to c) Up d) Of

9. Which Sentence is Correct?

a) A few boys are Present today.

b) His dress is inferior than mine.

c) He prevented me to go there.

d) He as well as his brother was present.

10.Instead of Ôconfirm’ we can say

a) bear out b) bear on c) bear to d) bear off

11. Meaning of Ôconjecture’ is related to

a) Continuity b) conjunction

c) Huidance d) huess

12. Antonyms of ÔElegance’ is—

a) Dominance b) Nonsence

c) charming d) Ugliness

13. Choose the Correct Sentence-

a) There is no place for doubt in it.

b) There is on Suspension in it.

c) There is no room for doubt in it.

d) there is no misunderstanding in it

14. A Place for Keeping dogs

a) Hutch b) Stable c) kennel d) sty

15. ÔThe Silent woman’ written by—

a) John keats b) Ben Jonson

c) John dryden d) Albert tennys

16. A Room with a view’ written by-

a) E.M. Froster b) H. H.wells

c) heorgee Orwell d) virgina wolf

17. ÔKubla Khan’ written by—

a) Wordsworth b) lord byron

c) Shelley d) S.T. Coleridge

18. His friends mourned—the death –his mother

a) On, over b) at, of

c) Over, Of d) Of. Of

19. My brother has no appetite ---food

a) at b) in c) for d) to

20. Choose the Correct Sentence.

a) who will be donein the work?

b) who will be done the work?

c) By whom will the work be done?

d) whom will the work done?

21. A reward has been announced for the employees who---hard.

a) have worked b) has worked

c) will be work d) have had worked

22. He stopped his car—when the light turned red

a) abruptly b) equitably c) ambiguously d) incisively

23. I have read the book—you lent me.

a) that b) whom c) whose d) what

DËi : 1.c 2.a 3.b 4.c 5.c 6.b 7.d 8.c 9.d 10.a 11.d 12.d 13.c 14.c 15.b 16.a 17.d 18.c 19.c 20.c 21.a 22.a 23.a

প্রকাশিত : ২৮ মে ২০১৫

২৮/০৫/২০১৫ তারিখের খবরের জন্য এখানে ক্লিক করুন


ব্রেকিং নিউজ: