আংশিক মেঘলা, তাপমাত্রা ২২.২ °C
 
৬ ডিসেম্বর ২০১৬, ২২ অগ্রহায়ণ ১৪২৩, মঙ্গলবার, ঢাকা, বাংলাদেশ
শীর্ষ সংবাদ

অষ্টম শ্রেণির পড়াশোনা ॥ প্রতিযোগিতামূলক পরীক্ষার প্রস্তুতি

প্রকাশিত : ২৫ মে ২০১৫
  • বিষয় : ইংরেজি

1. Just now he--- his dinner but he says he’ll see you when he’s finished.

a. Is having b. has had

c. was having d. had

2. How many times---- you? Turn that music down!

a. do I tell b. am telling

c. have I told d. have I been telling

3. We were watching the news when the telephone-

a. ringing b. had rung

c. rang d. rung

4. Our teacher makes us---very hard.

a. to work b. work

c. working d. worked

5. Three-fourths of the work--- finished.

a. have been b. had

c. has been d. were

6. Everyone should respect ----- teacher’s.

a. his b. one’s

c. own d. their

7. Choose the correct form of voice----

a. He annoyed me with conduct

b. I was annoyed with his conduct

c. I was annoyed from his conduct

d. I was annoyed at his conduct

8. If a ruby is heated it---- temporarily lose its colour.

a. would b. will

c. does d. has

9. You should insure your bicycle--- stolen.

a. if it is b. in case it is

c. if it will be d. in case

10. The captain left the boat, because it----

a. turned down b. turned up

c. turned bottom d. turned over

11. I count ---- your help.

a. after b. upon c. for d. with

12. ‘His sympathy----the poor is praise worthy.’

a. for b. with

c. towards d. to

13. Don’t worry you can---me. I’ll do the job for you.

a. count a b. count on

c. count upon d. count for

14. When a person says he’s ‘all in’, it means----

a. he is very tired b. he has arrived

c. he has finished packing d. he has got every thing

15. A speech full of too many words is-----

a. a big speech b. maiden speech

c. an unimportant speech d. a verbose speech

16. I still have---- money in my pocket.

a. a little b. many

c. few d. a few

17. ‘Mayhem’ means-----

a. a bizarre situation

b. a may day event

c. confusion and fear caused by violent behaviour

d. a sudden collapse

18. ‘Stalwart’ means in politics----

a. bad supporter b. reliable supporter

c. light supporter d. no supporter

19. The word ‘Pneumatic’ means----

a. supernatural b. bronchiatic

c. filled with cold water d. filled with compressed air

20. The opposite of ‘nebulous’

a. clear b. vague

c. unclear d. indistinct

21. Antonyms of ‘Elegance’ is ---

a. dominance d. nonsence

c. charming d. ugliness

22. A suitable antonym for ‘meticulous’ is----

a. painstaking b. careless

c. thorough d. mindful

Answer:

1. b 2.d 3.c 4.b 5.c 6.a 7d 8.b 9.b 10.d 11.b 12.a 13.b 14.a 15.d 16.a 17.c 18.b 19.d 20.a 21.d 22.c 23.???

প্রকাশিত : ২৫ মে ২০১৫

২৫/০৫/২০১৫ তারিখের খবরের জন্য এখানে ক্লিক করুন


ব্রেকিং নিউজ: