কুয়াশাচ্ছন্ন, তাপমাত্রা ২২.২ °C
 
৫ ডিসেম্বর ২০১৬, ২১ অগ্রহায়ণ ১৪২৩, সোমবার, ঢাকা, বাংলাদেশ
শীর্ষ সংবাদ

প্রতিযোগিতামূলক পরীক্ষার প্রস্তুতি

প্রকাশিত : ১২ এপ্রিল ২০১৫
  • বিষয় : ইংরেজি

1. At least one of the students ........... full marks every time.

a) get b) are getting

c) gets H) have got

2. Give the synonym of Bombastic-

a) sensitive b) pompous

c) Rapid d) sufficient

3. Give the synonym of Conjugal-

a) Bridal b) Approval

c) Deadly d) Disputable

4. Three-fourths of the work- finished

a) have been b) has been

c) had d) were

5. We need two hundred dollars...........this to pay for everything.

a) beside b) besides

c) also d) as well as

6. He was absorbed ........... deep thought.

a) at b) in

c) with d) on

7. Guy de Maupassant is a famous ........... story writer.

a) French b) Italian

c) German d) Russian

8. Which one of the following has the right spelling?

a) Miscelanous

b) Misscellabneous

c) Miscelanous

d) Miscellaneous

9. I hope to meet you ........... in January.

a) sometimes b) sometime

c) some what d) something

10. As he accepted the offer...........I had nothing to do.

a) lately b) latest

c) late d) lateners

11. One who student and treats the diseases of the eye is ....

a) a radiologist

b) as orthodonist

c) an opthalmologist

d) a neurologist

12. `Corpus’ means...........

a) a dead body

b) a collection of written texts

c) red or white cells in blood

d) one of the technical branches of

13. A person who writes dictionaries is a ...........

a) lexicographer b) linguist

c) dictator d) dictionary writer

14. If I lived near my office........... in time for work.

a) I would be b) I shall be

c) I will be d) I were

15. Your conduct admits ........... no excuse.

a) of b) to

c) for d) at

16. He prevented me ........... going there.

a) on b) from

c) to d) of

17. would you be so kind ........... to keep me informed?

a) that b) enough

c) as d) much

18. which one of the following has the right spelling?

a) Millennium

b) Millenium

c) Milenium

d) Millennium

19. One who is specialist in heart and its diseases is...........

a) a pharmacologist

b) an opthalmologist

c) a cardiologist

d) a neurologist

20. They left ``in a body” Means...........

a) unitedly b) together

c) union d) at large

21. Who is the author of `Animal farm’?

a) T. More b) G. Orwell

c) Shakespeare d) Dickers

Answer : 1.c 2.b 3.a 4.b 5.b 6.b 7.a 8.d 9.b 10.c 11.c 12.b 13.a 14.a 15.a 16.b 17.b 18.d 19.c 20.b 21.b

প্রকাশিত : ১২ এপ্রিল ২০১৫

১২/০৪/২০১৫ তারিখের খবরের জন্য এখানে ক্লিক করুন


ব্রেকিং নিউজ: